Social advertising

Social advertising is krachtig, doeltreffend en absoluut de moeite waard. De definitie zit eigenlijk al in de naam: adverteren op social media. Het grote voordeel van adverteren is dat je gericht op je doel kunt schieten en niet met hagel aan het schieten bent. Ga maar eens na: op hoeveel advertenties heb jij al eens geklikt tijdens het scrollen op Facebook, Instagram of YouTube? Er zijn vast wel een aantal die jouw aandacht hebben getrokken. De social media-experts van BytEffekt weten precies hoe ze jouw klanten kunnen laten klikken.

Voordelen van social advertising bij BytEffekt

Social advertising is niet altijd krachtig en doeltreffend. Hier is namelijk wel een – je raadt het al – doordacht plan voor nodig. Dit, en natuurlijk nog veel meer om jouw advertenties tot een waar succes te maken, krijg je bij ons:

Onderzoek

Wil je weten welke social media kanalen het meest geschikt zijn om jouw doelgroep(en) op te bereiken? Onze social media specialisten doen voor jou gedegen onderzoek.

Keuze in social kanaal

Wij adverteren op de social media kanalen die bij jou en je doelgroep passen. Van het klassieke Facebook tot de nieuwste trend TikTok – bij ons ben je aan het juiste adres!

Keuze in advertentievorm

Je kunt adverteren met een video, afbeelding of meerdere afbeeldingen in een carrousel. Kun je zelf niet kiezen? Wij geven je graag advies!

Online strategie

We helpen je aan een goede online strategie, zodat we zeker weten dat jouw social advertising ook echt effect (oké, effekt) heeft.

Brainstormen

We brainstormen samen met of zonder jou over de content van de advertenties en denken gericht met je mee.

Targeting

We targeten op verschillende demografische en persoonlijke kenmerken, zoals locatie, leeftijd, geslacht, taal, relatie, opleiding, interesses, remarketing, connecties, database bestanden en aangepaste of vergelijkbare doelgroepen.

Streven naar succes

We zorgen dat elke cent van het advertentiebudget wordt gestoken in het creëren van meer succes, impact en verkoop door de advertenties te optimaliseren en te testen.

Resultaat

Pluk de vruchten van de inzet en geniet van het resultaten die jij wenst!

De voordelen van adverteren op social media

We hebben er natuurlijk al een paar genoemd, maar social advertising heeft nog veel meer voordelen die je niet kunt negeren. Zo kan het bereik ontzettend groot zijn. Denk maar eens aan je eigen doelgroep: bestaat jouw doelgroep uit een bepaalde leeftijdscategorie of regio? Dan heb je zo al duizenden mensen direct te pakken, want maar liefst 96% van de Nederlanders is actief op een of meerdere social media accounts. De kans is dus groot dat jouw doelgroep zich online bevindt – welke doelgroep je ook hebt. Ook kunnen advertenties op social media met een druk op de knop online worden geplaatst, waardoor je maar kort hoeft te wachten op meetbaar resultaat. Dit is ook het geval bij zoekmachine adverteren.

Maar ook als jouw doelgroep juist specifiek of klein is, is social advertising een goede manier om ze te bereiken. Je kunt namelijk gericht targeten op een bepaalde doelgroep, denk aan mensen met een specifieke interesse, regio of leeftijd. Sterker nog: de kans is juist groter dat je deze doelgroep met advertenties bereikt dan met een andere vorm van online marketing. Blijkt dit achteraf toch niet helemaal het geval te zijn? Dan kun je advertentiecampagnes tussentijds altijd optimaliseren voor een nog beter resultaat.

Onze social media marketing diensten:

Webcare / Content creatie Content management / Social advertising / Social media training

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?
Bel 0566 - 200 007 of mail naar info@byteffekt.nl

Wil je jouw doelgroep vandaag nog bereiken met behulp van social advertising? Wij helpen je graag om meer succes te halen uit je advertentiecampagnes. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder met het behalen van maximaal resultaat!