UX-design

UX-design? Je hebt het nodig voor een succesvolle website

UX-design wordt ook wel User Experience design genoemd. Misschien heb je al wel eens van de term gehoord. Of misschien heb je geen flauw benul waar we het over hebben. Maar één ding staat als een paal boven water: je hebt het nodig als je jouw website tot een succes wilt maken. Maar wat is UX-design precies? Nou, hierbij gaat het om inspelen op behoeften en emoties van jouw websitegebruikers. Ook staat het creëren van waardevolle gebruikerservaringen voorop. En laat BytEffekt nou net een UX-designer hebben die jou hier perfect bij kan helpen.

Wil je een gratis UX scan?

Voordelen van UX bij BytEffekt

Of het nou gaat om het zoeken naar informatie of een aankoop doen in je webshop, wij zorgen ervoor dat jouw klant een positieve ervaring overhoudt aan het gebruiken van jouw diensten en/of producten en overgaat tot actie. Wanneer iets prettig werkt en je wordt er blij van, dan ga je het vaker doen, toch? Juist, en da’s precies het doel waar wij naar streven. Daarnaast heeft UX nog meer voordelen.

Klanttevredenheid

Doordat jouw website gebruiksvriendelijk is, houdt de klant hier een positief gevoel aan over. Dit zorgt vaak voor terugkerende klanten. 

Meer conversies 

Wij maken het jouw klanten zo makkelijk mogelijk om hun doel te bereiken. Minder afhakers dus. Dit zorgt voor meer conversies.

Verbeterde vindbaarheid

Wij denken na over de werking en snelheid van je website op verschillende apparaten. Dit verbetert de gebruikservaring en helpt mee voor je ranking in Google.

Efficiëntie

Wij denken na hoe jouw klant gemakkelijk en snel door de website kan navigeren. Hierdoor zijn er minder onduidelijkheden. Zo kun jij je op belangrijkere zaken richten dan het oplossen van problemen.

Testen

Wanneer de website of webshop live staat, houden wij het gedrag van de bezoekers in de gaten. Waar nodig sturen we bij aan de hand van A/B testen.

Resultaat

Geniet van de behaalde resultaten omdat je website zo goed geoptimaliseerd is.

UX-design speelt in op emoties en behoeften

Het uiteindelijke doel van UX-design is dat jouw klanten makkelijk hun doel kunnen bereiken op jouw website en dat zij positieve emoties ervaren tijdens hun bezoek aan jouw website. Kortom; mooie ontwerpen, positieve gebruikerservaringen en het leven van jouw klant net even wat makkelijker maken. We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften en emoties van jouw klanten. Hoe we dat doen? Met onderzoek, testen, testen en nóg meer testen. Voor én na de livegang van jouw website of webshop. Wij zullen er alles aan doen om jouw klanten makkelijk hun doel te laten bereiken en ze met een positief gevoel achter te laten. Je leest hier meer over in ons blog over UX-design.

Doe de gratis UX-scan!

Ben je benieuwd waar voor jouw website nog kansen liggen op het gebied van UX-design? De gratis UX-scan van BytEffekt biedt je een helder overzicht om jouw website nog gebruiksvriendelijker te maken voor jouw bezoekers. Onze UX-experts scannen jouw website op UX-factoren en brengen de verbetermogelijkheden voor je in kaart. Zo krijg je snel grip op hoe jouw website scoort en wat er moet gebeuren om de gebruiksvriendelijkheid voor klanten te verbeteren.

Benieuwd waar we je mee kunnen helpen?
Bel 0566 - 200 007 of mail naar info@byteffekt.nl

Hebben wij je overtuigd en wil je dat wij jouw UX-design gaan inrichten? Of wil je nog meer weten over het belang van UX voor jouw website? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder met het behalen van maximaal resultaat!