Webcare

Online klantenservice is niet te negeren

Vind maar eens iemand die niet gebruikmaakt van één of meerdere social media kanalen. Misschien is je opa of oma een uitzondering, maar we achten de kans vrij klein dat je verder nog iemand kunt vinden. Ook bedrijven vinden steeds meer hun weg naar social media kanalen zoals Facebook, Instagram en TikTok. Niet alleen content posten is hierbij belangrijk, maar webcare speelt ook een rol die niet te negeren is. Kort gezegd is webcare je online klantenservice. We leggen je uit wat webcare inhoudt en wat BytEffekt kan doen om dit voor jou zo goed mogelijk in te richten!

 

De kracht van webcare bij BytEffekt

Of je het nou leuk vindt of niet, aan webcare ontkom je niet. Het is belangrijk om actief te reageren op binnenkomende berichten van klanten om zo een band met hen op te bouwen en negatieve associaties weg te nemen. Gelukkig kunnen wij je helpen met online klantenservice en alles wat daarbij komt kijken:

een CPA (cost per action) van 2,22 euro.

Voordelen van webcare bij BytEffekt

Tool

We helpen je aan een passende webcare tool. Een voorbeeld is Coosto.

Berichten

We managen actief je berichten.

Interactie

We gaan de interactie actief aan met je doelgroep.

Relatie

We bouwen een relatie op met je doelgroep.

Content

We creëren content en plannen deze in.

Social media

We managen je social media accounts.

Traffic

We zorgen voor meer traffic.

Imago

We zorgen ervoor dat je imago een boost krijgt.

Wat houdt webcare in?

Het lastige van webcare is dat er tegenwoordig ontzettend veel kanalen zijn waar klanten hun vraag, klacht of opmerking kwijt kunnen. Denk aan alle social media kanalen, WhatsApp, Messenger apps, blogs en fora. De mogelijkheden voor klanten om zowel positieve als negatieve berichten te plaatsen zijn bijna eindeloos. De kunst van webcare is om al deze berichten op een goede en snelle manier te managen en te bouwen aan een online community (ook wel communitymanagement genoemd). Zo is het belangrijk om netjes en behulpzaam te reageren op zowel negatieve als positieve berichten en het gesprek aan te gaan. Ook is het belangrijk dat het beantwoorden van berichten zo snel mogelijk wordt gedaan. Meerdere uren of zelfs dagen wachten met het geven van een antwoord zorgt bij veel mensen voor kwaad bloed, vooral als het om een vraag of klacht gaat.

 

Verschillende soorten webcare

Webcare is niet ‘gewoon webcare’, maar heeft een omvang waar je U tegen zegt. Zo maken we onderscheid tussen open, gesloten, reactieve en proactieve webcare. Open webcare betreft berichten die openbaar worden geplaatst en afgehandeld. Het kenmerk is dat iedereen kan meelezen, denk aan openbare profielen. Dat is anders bij gesloten webcare, wat juist privé berichten zijn. Denk hierbij aan Facebook Messenger of WhatsApp.

Reactieve en proactieve webcare gaan vaak samen met open webcare. Bij reactieve webcare reageren bedrijven op berichten waar zij direct in zijn genoemd, bijvoorbeeld door middel van een @-mention op een social media kanaal.  Proactieve webcare is juist gericht op bedrijven die reageren op berichten waar zij indirect in zijn genoemd, bijvoorbeeld door middel van een #-mention of een hashtag die verwant is met het bedrijf. Denk aan #KLM en #vliegvakantie.

Onze social media marketing diensten:

Webcare / Content creatie Content management / Social advertising / Social media training

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?
Bel 0566 - 200 007 of mail naar info@byteffekt.nl

Wil je aan de slag met webcare? Wij helpen je graag om elke reactie om te toveren in een positief gevoel. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder met het behalen van maximaal resultaat!