Zoekmachine-optimalisatie

Als een baas bovenaan de zoekresultaten door SEO

De vindbaarheid van jouw toffe website verbeteren? Als een baas bovenaan de zoekresultaten van Google staan? Dat kan allemaal door middel van zoekmachine-optimalisatie. Simpel gezegd is dit het verbeteren (optimaliseren) van je website.

Zoekmachine-optimalisatie wordt ook wel gewoon SEO genoemd. Of SEO-optimalisatie. Of, in het Engels, Search Engine Optimization. Best verwarrend, al die namen. Maar eigenlijk betekenen ze hetzelfde en hebben ze allemaal hetzelfde doel: ervoor zorgen dat je website of webshop hoger in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van
Google komt te staan. En dat heeft een aantal voordelen.

een daling van 13% van de bounce rate

Wil je een gratis SEO-scan?

Voordelen van SEO bij BytEffekt

Vindbaarheid

Je verbetert de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines zoals Google en Bing.

Meer bezoekers

Hoe hoger je in de zoekresultaten van zoekmachines staat, hoe meer clicks je krijgt. Oftewel: meer bezoekers voor jouw website.

Google Ads

We richten de content af op jouw doelgroep, zodat je mensen kunt raken en aan je kunt binden.Je hoeft minder geld te pompen in Google Ads (SEA), want een goede SEO-strategie zorgt voor meer zichtbaarheid.

Betrouwbaar

Google vindt de websites die hoger in zoekmachines scoren betrouwbaarder. Investeer je dus flink in SEO, dan zul je sneller Google als vriend hebben.

Kosteloos

SEO zelf doen is gratis en ook de clicks zijn kosteloos. Het kost alleen veel tijd en doorzettingsvermogen.

Meetbaar

Benieuwd naar het effect van al jouw SEO-inspanningen? Goed nieuws, want SEO is goed meetbaar. Dit zorgt ervoor dat je kunt bijsturen waar dat nodig is.

Ook bovenaan Google staan? Door deze factoren gaat het lukken

Grote kans dat je nu graag je best wilt doen om een plek bovenaan Google te bemachtigen. Maar hoe pak je dit aan? Nou, deze factoren zorgen voor een goede positie in de zoekmachines:

  • Juiste techniek van je website;
  • Het plaatsen van relevante content;
  • Gebruiksvriendelijkheid, zoals de laadsnelheid van je website;
  • Linkbuilding, oftewel het hebben van genoeg externe links;
  • Duidelijke en platte websitestructuur;
  • Mobielvriendelijke website;
  • Juiste gebruik van keywords (zoekwoorden) in de tekst.

En dan zijn er nog talloze andere elementen die jouw plaats in de ranking van zoekmachines positief (of negatief) beïnvloeden. We hebben niet gezegd dat zoekmachine-optimalisatie makkelijk is, maar wij kunnen wel een poging doen om het voor jou makkelijker te maken. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe jouw website op dit moment scoort op zoekmachinevriendelijkheid? Vraag dan onze gratis SEO-scan aan. Mocht je SEO-optimalisatie zelf veel te ingewikkeld vinden en wil je dit het liefste uitbesteden, ook dan helpen we je met alle liefde.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?
Bel 0566 - 200 007 of mail naar info@byteffekt.nl

Hebben wij je overtuigd en wil je dat wij jouw SEO gaan verzorgen? Of wil je nog meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder met het behalen van maximaal resultaat!