Zoekmachine-adverteren (SEA)

Maximaal resultaat door zoekmachine adverteren

Wist je dat maar liefst 80% van alle internetgebruikers zoekmachines inzet om een product, dienst of website te vinden? Dit betekent dat al deze internetgebruikers jouw advertentie zien als je gebruik maakt van zoekmachine adverteren (SEA). SEA, ook wel Search Engine Advertising genoemd, zorgt er namelijk voor dat jouw zoekmachine advertentie bovenaan staat in de zoekresultaten.

Merkbekendheid vergroten door zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren wordt gedaan in Google Ads (voorheen Google Adwords). Aan de hand van ingekochte zoekwoorden worden hier advertenties in opgemaakt. Jouw zoekmachine advertentie verschijnt zo boven de organische zoekresultaten in Google wanneer op deze zoekwoorden wordt gezocht. SEA is een goede manier om je merkbekendheid te vergroten en bezoekers naar je website te trekken. Zelfs wanneer je website nog onvoldoende vindbaar is. Bij SEA betaal je per click, niet per vertoning van je advertentie.

De mogelijkheden van SEA

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden binnen zoekmachine adverteren. Het hangt van je doelen of wensen af welke optie het beste bij jou past. BytEffekt helpt graag bij het maken van die keuze.

  • Adverteren binnen het zoeknetwerk van Google. Hier worden de betaalde zoekresultaten mee bedoeld. Deze optie is erg handig als je snel bovenaan de zoekresultaten van Google wilt komen te staan. Je adverteert met deze optie alleen door middel van tekstadvertenties.
  • Adverteren binnen het Google Display Netwerk. Deze optie is zeer geschikt als je een product, dienst of merk onder de aandacht wil brengen. Via advertentieplatformen kun je door middel van een video, banner of afbeelding maar liefst 95% van alle internetgebruikers bereiken. Denk aan NU.nl of YouTube als display advertising netwerken.
  • Remarketing. Met deze vorm van zoekmachine adverteren bereik je bezoekers die jouw website al eerder hebben bezocht, maar niet door zijn gegaan met het afmaken van hun handeling. Dit kan het kopen van een product zijn of het aanvragen van een offerte.
  • Dynamische remarketing. Deze vorm gaat net een stapje verder dan remarketing. Bekijkt een bezoeker één of meerdere producten van jou, dan kun je deze producten weer terug laten komen binnen het Google Display Netwerk. Gaan die bezoekers dus naar een andere website, dan zien ze daar jouw producten weer tevoorschijn komen.
  • Google Shopping. Deze vorm van zoekmachine adverteren wordt gedaan door Google Ads en Google Merchant Center. Je kunt het gebruiken om producten te verkopen en te promoten. Dit doe je aan de hand van foto’s, beschrijvingen en prijzen omdat het werkt met een product feed.

BytEffekt helpt jou met zoekmachine adverteren

Om zoekmachine adverteren bij jou goed te implementeren, richten we jouw Google Ads account goed in. We zorgen ervoor dat alles klopt. Wij gaan alleen voor maximaal resultaat voor jou:

  • Samen zetten we een doordachte strategie uit en bepalen we de juiste zoekwoorden voor jouw advertentie(s).
  • We richten jouw Google Ads account helemaal in.
  • Van hieruit creëren we ijzersterke zoekmachine advertenties die jouw doelgroep direct laat doorklikken.
  • Ook richten we landingspagina’s zo in, dat bezoekers tot aankoop overgaan. Een landingspagina is een pagina binnen je website die linkt vanuit je Google Ads campagne of andere media. Uiteindelijk zorgt dit voor meer conversie én dus omzet.
  • We analyseren de resultaten van de advertenties en kijken naar waar we nog kunnen bijsturen.

Wil je weten hoe jouw huidige zoekmachine advertentie ervoor staat? Vind het uit via onze gratis SEA scan! Deze SEA scanner doorloopt jouw Google Ads campagne op elementen zoals kwaliteit, relevantie, zoekwoorden en landingspagina’s.

De beet van BytEffekt

Bij BytEffekt sturen wij niet op clicks, maar op conversies. Hiermee halen wij maximaal effect uit jouw zoekmachine marketing. En met succes! Op bestaande accounts halen wij gemiddeld 20% meer conversies met 30% lagere kosten. Hier zijn we trots op. Van het opzetten van de campagne en het schrijven van advertentieteksten tot het monitoren en analyseren van de resultaten. Wij zetten onze tanden graag in SEO en SEA van jouw website!

Met BytEffekt heb je altijd beet. Wij zetten onze
tanden graag in jouw online marketingcampagne.
Benieuwd waar voor jou kansen liggen?

Sonnema Berenburg
Sonnema Berenburg
Meer dan 2 miljoen vertoningen
ProActs
ProActs
11.000 tickets verkocht
Okido horeca- en projectinrichting
Okido horeca- en projectinrichting
Stijging gemiddelde sessieduur met 14%