Videomarketing

Videomarketing geeft je merk een boost

Je zal het misschien niet denken, maar videomarketing is big business. De statistieken liegen er niet om: een social video wordt 1200% meer gedeeld dan tekst en afbeeldingen samen. Dat maakt deze vorm van online marketing een superslimme manier om je merk en naamsbekendheid te vergroten en je (nieuwe) doelgroep te bereiken. Maar dat vraagt wel om een behoorlijk specifieke aanpak. Gelukkig helpt BytEffekt je hier graag mee.

 

Voordelen van videomarketing bij BytEffekt

Het moge duidelijk zijn: videomarketing zorgt ervoor dat je conversieratio’s door het dak knallen. Maar dan moet je het wel goed aanpakken, anders heeft het geen effect. Of nou ja, effekt. Wij helpen je graag met het creëren van dat effekt en met nog meer voordelen.

Wij weten precies hoe we videomarketing het beste kunnen inzetten. Zo helpen wij je om jouw videocontent tot een succes te maken.

Strategie

Wij helpen je aan een slimme videomarketingstrategie. Videomarketing heeft namelijk alleen effekt als er een doordacht plan achter zit.

Gericht op doel

We creëren een video die past bij jouw doelen en waar jouw doelgroep niet omheen kan.

Lengte en formaat

We plaatsen de video op de juiste social media. Hierbij houden we rekening met de lengte en het formaat van de video.

Resultaat meten

We monitoren het effekt. Wat is het bereik van de video en zorgt het voor het gewenste resultaat?

Bereik jouw doelgroep met een social media video

De opkomst van meerdere social media kanalen en de enorme hoeveelheid online videocontent maakt het steeds moeilijker om jouw doelgroep te bereiken. Toch zien we dat het inzetten van videomarketing een behoorlijk goed idee is: maar liefst 64% van online consumenten koopt een product eerder wanneer ze een video over het product heeft gezien. En een duizelingwekkende 90% geeft aan dat video helpt bij het maken van een keuze. Maar om op te vallen tussen al het videogeweld, moet je goed weten voor welk kanaal je een video maakt en aan welke richtlijnen de video moet voldoen.

Zo werken video’s korter dan 30 seconden het beste op Instagram (met uitzondering van IGTV) en video’s tussen de 5 en 7 minuten het beste op YouTube. Het is dus niet handig om maar één video te maken en die op alle social media kanalen te verspreiden. Je zult er namelijk achter komen dat dezelfde video op het ene platform amper wordt bekeken en gedeeld, terwijl deze op het andere platform juist goed werkt.

 

Waarom je videomarketing moet inzetten

Videomarketing heeft behoorlijk veel voordelen die jouw product, merk of dienst op de kaart kunnen zetten. Daarom hebben we alle voordelen nog even op een rij gezet:

  • Videomarketing is laagdrempelig.
  • Video zorgt voor een grotere merk- en naamsbekendheid.
  • Een product waar een video over is gemaakt wordt beter verkocht.
  • Met een video breng je emoties beter over en houd je de aandacht van de kijker langer vast.
  • Videocontent is goed voor je online vindbaarheid.
  • Het delen van video’s op social media zorgt voor een groot bereik.
  • Video’s zijn geoptimaliseerd voor elk apparaat, van mobiel en tablet tot laptop en computer.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?
Bel 0566 - 200 007 of mail naar info@byteffekt.nl

Ben je overtuigd van het effekt van videomarketing en wil je direct aan de slag? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder met het behalen van maximaal resultaat!