Foto's laten maken

Het liefst heb je een map boordevol met goede bedrijfsfotografie van jouw bedrijf, inzetbaar voor allerlei verschillende doeleinden. Het valt immers op als je elke keer weer dezelfde foto’s moet gebruiken omdat er nog geen nieuwe zijn. Wij kunnen je hiermee helpen! Door het maken van jouw eigen unieke foto’s, specifiek voor jouw bedrijf, dienst of product en jouw klanten.

Bedrijfsfotos laten maken

Goede bedrijfsfotografie is een middel om klanten een ‘kijkje in de keuken’ te geven en betrokkenheid te creëren. Doordat klanten kunnen zien hoe het er in het bedrijf aan toe gaat, voelen zij zich meer verbonden. De inzetbaarheid van de foto’s is groot. Ze kunnen gebruikt worden voor de website en social media, maar flyers, brochures, visitekaartjes kunnen er ook goed mee worden aangevuld. Goede beelden hebben van jouw onderneming is belangrijk. De kijker weet direct wat de identiteit is die jouw bedrijf uitstraalt en wat ze kunnen verwachten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Remco Greijdanus met ping pong batje
Teamoverleg BytEffekt

Professionele bedrijfsfotografie

Met professionele bedrijfsfotografie kun je mensen een mooi beeld geven van hoe je te werk gaat en waarvoor je staat. Laat zien hoe je bedrijf eruitziet, wat je maakt of verkoopt en wat jou uniek maakt. Of dat nou een restaurant, een bedrijfshal, evenementenlocatie showroom, winkel, hotel of een kantoor is. Allemaal hebben ze baat bij professionele bedrijfsfotografie. Wil je gaan voor een persoonlijke aanpak? Laat dan je werknemers fotograferen, en geef beeld aan wie bij het bedrijf werkt en jouw klanten helpt.

Bedrijfsfotografie wordt ook vaak zakelijke fotografie of corporate fotografie genoemd en de zakelijke fotoshoots die daarbij horen worden veelal bedrijfsreportages genoemd. Bedrijfsfotografie zelf zegt weinig over wát er wordt gefotografeerd, het zegt meer voor wie er wordt gefotografeerd: bedrijven dus. Onder bedrijfsfotografie vallen onder andere bedrijfsportretten, foto’s van het pand, drone-beelden, productfoto’s, het schieten van zakelijke evenementen en meer.

Hoe worden goede bedrijfsfoto’s gemaakt?

1. Denk na hoe je de foto’s wil gebruiken

Hoe je de foto’s uiteindelijk gaat gebruiken, is van invloed op het soort foto’s dat de fotograaf zal maken. Daarom is het belangrijk om van tevoren in overleg tot een duidelijke briefing te komen.

2. Kies een passende locatie.

Ook de voorbereiding van zo’n locatie is belangrijk. Is de shoot buiten? Houd rekening met het weer. Of als het in je kantoor of een ander pand is, is het handig als deze netjes en opgeruimd is.

Man met stropdas icoon

3. Voorafgaand aan de bedrijfsfotoshoot

Het is aan te raden om vlak voor de shoot nog even een reminder te sturen naar de mensen die in beeld worden gebracht. Zo geef je hen de gelegenheid om nog even naar de kapper te gaan, of een fris nieuw overhemd aan te schaffen.

Event fotografie

Event fotografie is, zoals de naam al aangeeft, fotografie op evenementen. Hierbij worden verschillende onderwerpen gefotografeerd, zoals de locatie van het evenement of een artiest, maar met name de gasten (of publiek) worden vastgelegd.

Om mooie herinneringen aan dit event te hebben zijn goede foto’s echt een must. Daarnaast speelt event fotografie een belangrijke rol in de marketing voor aankomende events. Event fotografie gaat vaak gepaard met donkere ruimtes en weinig licht. In de praktijk betekent dat altijd fotograferen in moeilijke lichtomstandigheden. Niet alleen vanwege de wisselende kleurtemperatuur, maar ook omdat videoregistratie flitsen doorgaans onmogelijk of in ieder geval ongewenst maakt. Met gebruik van de nieuwste apparatuur en lichtsterke lenzen is het mogelijk om zelfs onder moeilijke omstandigheden mooie foto’s te maken.

Benieuwd waar we je mee kunnen helpen? Vul onderstaand contactformulier in of bel ons!