Liante Multisite

Klant Zorggroep Liante
Dienst Webdevelopment
Media Website
Zorggroep Liante multisite mock-up
Zorggroep Liante zorgverlening
Zorggroep Liante werknemer
Zorggroep Liante zorginstelling

Doelstelling

Zorggroep Liante is een zorginstelling met verzorgingsgebied Zuidoost-Friesland. De organisatie beschikt over één corporate website en zeven locatiewebsites, voor elke locatie één. Je hoort het al: dit is best veel om te beheren en optimaliseren, vooral als elke website één voor één moet worden aangepast. Logisch dat Liante de volgende doelstelling had: ‘Zorg ervoor dat alle websites makkelijk aan te passen zijn en het beheer efficiënter wordt.’

 

Aanpak

Wij waren het allemaal met elkaar eens: het beheer van alle websites, dát moet en kan gemakkelijker. Daarom gingen we vol enthousiasme aan de slag om een oplossing te zoeken. De keuze om WordPress Multisite te gebruiken was snel gemaakt. Met dit programma kun je namelijk de locatiewebsites apart van elkaar beheren en één thema voor meerdere websites gebruiken. Kenmerkend voor de locatiewebsites van Liante was dat ze qua lay-out en indeling veel raakvlakken hebben, maar op het gebied van content verschillen.

Met het inrichten van WordPress Multisite voor Liante zijn we eerst begonnen met het installeren van een schone WordPress installatie. Deze diende als hoofdsite en is tevens ook de plek waar je updates kunt doorvoeren, thema’s kunt activeren en plugins kunt installeren. Nadat we deze Multisite door middel van de configuratie hadden geactiveerd, hebben we elk (sub)domein verwezen naar dezelfde map als waar de hoofdsite in geïnstalleerd staat. Nadat dit gebeurd was, konden we de sites inrichten. Alle sites hadden hetzelfde thema, met uitzondering van liante.nl, het intranet en samenwerkenvialiante.nl.

Resultaat

Door WordPress Multisites:

  • Wordt het beheer efficiënter;
  • Wordt het CMS makkelijker om in te werken;
  • Wordt content makkelijker om door te plaatsen op de andere websites;
  • Wordt het makkelijker om universele updates door te voeren.
Logo Liante wit

Voordelen van WordPress Multisite:

  • Een groene knop blauw maken op verschillende websites? Dat hoeft nog maar op één plaats.
  • Het is ook mogelijk om een bepaalde website een heel ander thema te geven.
  • Het is mogelijk een gebruiker toe te kennen aan een of meerdere websites binnen WordPress Multisite
  • Je hoeft de (plugin) updates maar op één plek uit te voeren. Ook hiervoor geldt dat elke update die je doet dus automatisch doorgevoerd wordt op de sites die onder Multisite vallen.

We doen ook de arbeidsmarktcampagne voor Liante. Benieuwd? Bekijk dan de case hier.

Wij hebben aan deze case gewerkt

Webdevelopment
#code#voetbal#webdeveloper#zeilen
Project & Organisatie
#concerten#formule 1#katten#koffie#reizen#wijn