Rhumaa

Rhumaa is een creatief, sociaal bewust high-end modemerk dat werkt met getalenteerde up-and-coming artiesten uit onder meer Zuid-Afrika. Rhumaa deelt hun kunst en verhalen via mode. Elke collectie is vanuit het oprechte verhaal achter de kunst vertaald in prachtige, modeontwerpen met natuurlijke stoffen.

312%

Stijging conversieratio

88%

Stijging opbrengst van webshop

Klantvraag

“Help ons met het verder uitbouwen van het merk Rhumaa.
We willen meer naamsbekendheid en omzet”. 

Uitdaging

Rhumaa is een startup met een beperkt marketingbudget en een torenhoge (prachtige!) ambitie: internationaal schitteren in het hoge modesegement.

Onze visie

Het hogere modesegment onderscheidt zich van de massa door originelere ontwerpen en meer creativiteit. Dit inzicht vormde de basis van ons keyword-onderzoek. Door ons niet te richten op de internationale massa, maar op een selecte groep modeliefhebbers in Nederland, creëerden we een groep ambassadeurs die ervoor zorgde dat de merkbekendheid van Rhumaa zich internationaal als een olievlek verspreidde.

Onze aanpak

Allereerst hebben we de website op belangrijke onderdelen geoptimaliseerd. Door meer overzicht, emotie en gebruiksvriendelijkheid te creëren, converteren sitebezoekers inmiddels aanzienlijk sneller naar showroombezoekers. Met SEO en doorlopende monitoring van pageviews houden we de website hoog in de zoekresultaten. Met socia media, digitale nieuwsbrieven en SEA zorgen we daarnaast voor extra traffic naar de website én directe verkoopstimulering. Bij actiecampagnes zetten we bovendien regelmatig regionale nieuwsbladen in.

Ingezette BytEffekt diensten:
Webdevelopment / SEO / SEA / Social media-marketing / Google Analytics / E-mailmarketing

Resultaat

Ook in online marketing is keuzes durven maken een bron van succes. De organische traffic is hierdoor gestegen met 59% en ook de opbrengst van de webshop steeg met 88%! Het aantal transacties via de webshop werd verhoogd met 54% en het totaal aantal sessies op de website is met maar liefst 225% gestegen. Tot slot was er een stijging met 312% te zien in de conversieratio.

Image module
0
Stijging organische traffic
0
Stijging transacties webshop
0
Stijging totaal aantal sessies op de website
0
Stijging conversieratio

Wat vindt onze klant ervan?

 

“De mensen van BytEffekt hebben de juiste kennis en drive. Ze denken proactief met je mee. Ze bellen ons bijvoorbeeld regelmatig op met suggesties en verbeteringen. En het mooie is: ze kunnen deze ook meteen snel doorvoeren. Dat ik een goede band heb met Erik – we kennen elkaar al een jaar of zeven – helpt natuurlijk ook mee. BytEffekt heeft inmiddels flink bijgedragen aan onze naamsbekendheid en online sales en daar zijn we erg blij mee.”

“BytEffekt verdient zich meer dan terug” – eigenaar / CEO Daniël Beernink

Wij hebben aan deze case gewerkt

Erik Westerhoven

Eigenaar en account

Remco Greijdanus

SEO/SEA en advertising

Sonnema Berenburg
Sonnema Berenburg
Meer dan 2 miljoen vertoningen
ProActs
ProActs
11.000 tickets verkocht
Okido horeca- en projectinrichting
Okido horeca- en projectinrichting
Stijging gemiddelde sessieduur met 14%