Dit was de vraag…

Onze webdevelopers bijten zich dagelijks vast in het bouwen en onderhouden van websites voor klanten van BytEffekt. De doelstelling: het perfectioneren van iedere bedrijfspagina. Zo mochten wij kortgeleden drie klanten bedienen met zo’n optimalisatieopdracht. Met allen de focus op de verkoop van producten, vroegen deze ondernemers zich af of wij hun online webshop konden synchroniseren met die van de groothandel. In technische bewoordingen betekent dit: het ontwikkelen van API-koppelingen voor hun webwinkels.

Wat is een API-koppeling?

Application Programming Interface – ook wel API of softwarekoppeling genoemd – staat voor de mogelijkheid om twee (of meer) systemen en programma’s met elkaar te verbinden. Zo’n API-koppeling verzamelt automatisch – zonder tussenkomst van een persoon – de benodigde informatie van de ene site en projecteert die vervolgens op de eigen bedrijfspagina.

In het geval van onze klanten willen zij de inhoud van hun eigen webshop overeen laten komen met het assortiment van de groothandel. Een API-koppeling zorgt dagelijks (soms meerdere keren) voor synchronisatie van gegevens als prijs- en naamswijzigingen, nieuwe producten of veranderde productafbeeldingen. Zo blijft de webshop altijd up-to-date.

Voordelen van een API-koppeling

Ondernemers hoeven niet meer constant overal bovenop te zitten, maar zetten softwarekoppelingen aan het werk. Daarmee besparen ze veel tijd, geld en voorkomen ze onnodig verlies van rendement. Waar een doorsnee administratiemedewerker er een dagtaak aan heeft, kan het takenpakket voor een API-koppeling niet groot genoeg zijn. Tienduizend bestellingen worden met dezelfde snelheid en nauwkeurigheid verwerkt als twintig.

Het bouwen van een webshop met API-koppeling zorgt daarnaast voor veiligheid. Gegevens die liever niet met externen worden gedeeld, houdt men vrij eenvoudig binnenboord. Bovendien geeft een API-koppeling ondernemers de gelegenheid om te controleren of de verzamelde data echt kloppen. Zo sluipen er bijvoorbeeld geen ongewenste fouten de webshop binnen.

 

Zo pakten we die vraag aan…

Hoewel wij van alle drie klanten exact dezelfde hulpvraag ontvingen, hadden ze ieder een andere uitwerking voor ogen. In goed gesprek met BytEffekt zijn hun behoeftes allemaal in kaart gebracht:

       Agrarische groothandel Van Breden wenste zelf de regie in handen te houden. Hun API-koppeling zou daarbij geen vrij spel moeten krijgen in het synchroniseren van productgegevens naar de eigen webshop. BytEffekt heeft het systeem er zo op ingericht dat Van Breden, als poortwachter, zelf bepaalt welke wijzigingen verder mogen. Ook heeft de ondernemer alle vrijheid om te bepalen of nieuwe producten worden binnengelaten, waar precies en tegen welke prijs.

       De productmaterialen van De Houtboer veranderen constant in prijs. Deze ondernemer zou het daarom ideaal vinden om zicht te houden op de meest actuele houtprijzen. Wij hebben een API-koppeling gebouwd die voortdurend de artikelcodes van de groothandel in de gaten houdt. Biedt de groothandel het product of onderdeel goedkoper aan dan de eigen webshop? Of juist duurder? Dan wordt de prijs in de online winkel daar meteen op aangepast.

        Dutch Top Animal sprak de wens uit om de API-koppeling volledig zijn eigen gang te laten gaan. Op hun verzoek bouwde BytEffekt een compleet geautomatiseerde API-koppeling, zonder enige vorm van tussenkomst. Naam- en prijswijzigingen, veranderde productfoto’s, aangepaste omschrijvingen, nieuwe artikelen vinden en voorraad beheer voortaan meteen hun weg naar de eigen webshop. De API-koppeling zorgt bovendien voor automatisch voorraadbeheer, wat het bedrijf zelf veel tijd en kosten bespaart.

Hier zijn we trots op…

Het geeft ons veel voldoening om te zien dat we onze klanten kunnen bedienen. Door het ontwikkelen van een API-koppeling naar behoefte, hebben we ondernemen voor hen een stuk leuker, eenvoudiger, overzichtelijker en minder tijdrovend (dus winstgevend) gemaakt.

Wij hebben aan deze case gewerkt

Eigenaar & Account
#bierliefhebber#familie#gadgets#gaming#horeca#onlinemarketing#verbeteraar
Project & Organisatie
#concerten#formule 1#katten#koffie#reizen#wijn