Animatie laten maken

Op zoek naar een leuke manier om je product of dienst in beeld te brengen? Een animatie laten maken is een perfect idee wanneer je op zoek bent naar een video die je op veel kanalen kan gebruiken. Je kan een animatie video plaatsen op je website, inzetten op al je social media kanalen, maar bijvoorbeeld ook gebruiken in je e-mail handtekening en presentaties.

Wat is een animatie?

Een animatie is de illusie van vloeiende beweging, terwijl het in werkelijkheid een reeks stilstaande beelden is die zo snel bewegen dat ze de indruk wekken van bewegende beelden. Maar animatie is in feite alles wat niet daadwerkelijk wordt gefilmd, maar wordt ontworpen met digitale programma’s of real-life tekeningen. Met animatie is daarom echt van alles mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden van animaties?


Bel ons vrijblijvend


Bel 0566 200 007


Mail ons vrijblijvend

Remco Greijdanus met ping pong batje

Waarom een animatie laten maken?

Eigenlijk mag je je afvragen waarom je met video zou willen communiceren. Het antwoord is simpeler dan je denkt: ons brein is audiovisueel ingesteld en slaat informatie uit beeld en geluid veel beter op dan tekst, 93% van onze communicatie is zelfs non-verbaal. Je boodschap komt dus veel beter over met video!

Simpel gezegd, de animatie is geschikt voor elk soort branche. Om een paar voorbeelden te noemen waar je animatie voor kan gebruiken: advertenties, marketing, branding en opleiding van je werknemers. Een animatie laten maken kan volledig in eigen huisstijl. Door middel van kleuren, en animatiestijlen kan je een animatiefilm maken die volledig aansluit bij jouw bedrijf.

Wat is motion design?

Motion design is een strakkere stijl en zakelijker dan de cartoon animatie. Daarom is het met name geschikt voor animaties die vertoond worden in een corporate setting. Als je de woorden motion design letterlijk vertaalt, krijg je: bewegend grafisch ontwerp. De mogelijkheden van motion design zijn eindeloos. Door bewegende beelden aan je logo of tekst te geven, trek je nóg beter de aandacht van de kijkers. Motion design kan ook worden gecombineerd met andere soorten animatie, zoals whiteboard-animatie of karakteranimatie om het een verhaal te geven en er aantrekkelijker uit te laten zien.

Motion graphics animatie richt zich op het geven van beweging aan grafische ontwerpelementen, meestal zonder een specifiek verhaal of verhaal te volgen. Beeld neemt het steeds meer over van tekst. En video’s zijn tegenwoordig de manier om snel informatie tot je te nemen en over te brengen. Maar die moeten dan wel aantrekkelijk genoeg zijn om de aandacht vast te houden. En daar komt motion design om de hoek kijken.


Motion Graphic animatie laten maken?

Hoe maak je een animatie?

Man met stropdas icoon

  1. Jouw verhaal

Met elke film wil je een verhaal vertellen. Wij luisteren naar die van jou en kijken naar hoe deze verteld kan worden.

2. Conceptontwikkeling

We ontwerpen een uniek design concept op basis van het verhaal wat je wil vertellen.

3. Productie

Na het design werk, gaan we aan de slag met het animeren van het design.

Duimpje omhoog icoon

4. Feedback

Je krijgt de animatie aangeleverd waarop je feedback kunt geven.

GIF animatie laten maken

Ook GIF en sticker animaties worden steeds belangrijker om de aandacht te grijpen en zijn helemaal van deze tijd. Je ziet ze overal terug. Homepages, landingspagina’s, nieuwsbrieven, productpagina’s, WhatsApp, social media en meer. GIF animaties zijn niet meer weg te denken uit de huidige manier van communiceren. Ze worden gemaakt in onze eigen studio of bij jou op locatie. Zelf gebruiken we ze al, kijk maar!


Wil je ook GIF’s en stickers van jouw personeel?

Benieuwd waar we je mee kunnen helpen? Vul onderstaand contactformulier in of bel ons!